Splošno zobozdravstvo

Ni »močnega« nasmeška brez zdravih zob. Pri nas vam nudimo  popravilo in zdravljenje zob, obolelih zaradi zobne gnilobe, parodontalne bolezni ali poškodbe. Zobe vam estetsko dogradimo s kompozitnimi zalivkami ali keramičnimi nadgradnjami. Izdelamo vam športne ščitnike za zaščito zob in grizne opornice pri težavah s čeljustnim sklepom ali pri prekomerni obrabi zob.

Tudi pred ortodontsko obravnavo poskrbimo za vas z nasmeškom na obrazu.

Čiščenje zobnega kamna

Pri nas vam nudimo, svetujemo ter prikažemo uporabo različnih pripomočkov za nego ustne votline in zobnih aparatov. Trde zobne obloge, ki jih sami ne morete odstraniti, vam profesionalno očistimo s peskanjem, poliranjem, ter luščenjem in glajenjem korenin. Snemne zobne aparate vam lahko temeljito očistimo v ultrazvočni komori. Pri pacientih s fiksnim zobnim aparatom svetujemo profesionalno čiščenje zob v ordinaciji dvakrat letno, vsaj enkrat letno pa priporočamo tudi vsem ostalim.

Preventiva vedno zmaga pred kurativo.

Beljenje zob

Z leti barva na predmetih običajno zbledi, pri zobeh pa je ravno obratno. Dovolite nam, da profesionalno povrnemo belino vašim zobem, z beljenjem v ordinaciji ali z nočnim beljenjem doma. Po končani ortodontski poravnavi zob je beljenje tisti poseg, ki doda piko na  i in vaš nasmeh res zablesti.

Naj vaši ravni zobje zasvetijo v polnem sijaju.

Fiksni zobni aparati

Zaenkrat še najpogostejši sistem za premikanje zob. Nameščamo jih pri tistih najstnikih, katerih storitev krije zdravstveno zavarovanje, pri samoplačnikih pa izjemoma – v nekaterih kliničnih situacijah, kjer so potrebni večji, dodatni kirurški posegi ali na željo pacienta. Glavna prednost fiksnega aparata je to, da je prilepljen na zobe in ga pacient sam ne more sneti, zato ni skušnjave, da bi ga pacient odstranil iz ust. To je hkrati tudi njegova glavna slabost, saj je zato oteženo hranjenje in čiščenje zob.

Nakit za vaše zobe in pot do lepega nasmeha.

Snemni zobni aparati

To so aparati, ki jih lahko pacient sam sname iz ust. Klasični snemni aparati (iz plastike – akrilata in žic), ki jih zobotehnik izdela na mavčnem modelu, se uporabljajo v mlečnem in menjalnem zobovju pri nekaterih ortodontskih nepravilnostih, ki bi se z razvojem slabšale. V stalnem zobovju jih nameščamo izjemoma za minimalne rotacije zob in ob koncu aktivnih premikov zob za vzdrževanje doseženega stanja.

Majhen, a spreten poravnalec zob.