Nevidni zobni aparat Invisalign

KO PRIHODNOST POSTANE SEDANJOST

Rešitve najtežjih ortodontskih nepravilnosti s praktično nevidnim zobnim aparatom. Brez kovine v ustih do nasmeha, ki ste si ga vedno želeli. Pridružite se šestim milijonom zadovoljnih uporabnikov Invisalign nevidnih aparatov.

PRAKTIČNO NEVIDEN

Ljudje ne bodo opazili, da nosite zobni aparat.

SNEMLJIV

Ker Invisalign zobni aparat lahko vzamete iz ust, lahko jeste karkoli želite in si normalno umijete zobe, kar bistveno pripomore k boljši ustni higieni.

MANJ OBISKOV PRI ORTODONTU

Invisalign zobni aparat prihrani obilo časa in denarja. Najpomembnejše pa je to, da ni izrednih obiskov kot pri fiksnih aparatih (npr. zaradi odpadlih zvezdic ali pikajočih žičk).

VIRTUALNA POSTAVITEV ZOB

Načrtovane premike  in željeno postavitev zob vam lahko pokažemo še preden se premiki zob začnejo.

Align Technology

V 20 LETIH OD IDEJE DO INVISALIGN IMPERIJA

Podjetje Align Technology se je razvilo iz ideje 5ih prijateljev leta 1997.Takrat so se odločili, da bodo revolucionizirali svet ortodontije. Odločili so se, da bo tudi na področju ortodontije zavladal digitalni svet in da bodo premiki zob v prihodnosti mogoči brez zvezdic in žic s povsem nevidnimi snemnimi opornicami. Razvili so blagovno znamko Invisalign – nevidne opornice. Danes, dobrih 20 let kasneje, njihovo podjetje šteje 8.700 zaposlenih, prisotni so v več kot 100 državah po svetu, dnevno izdelajo 300.000 opornic Invisalign in ustvarijo letni promet v višini 2 milijardi USD. Samo za razvoj so v zadnjih petih letih porabili 1 milijardo USD. Zgolj in samo zaradi tega je danes možno stanje zob zajeti digitalno in jih premikati nežno, na neviden način.

iTero Element – intraoralni skener

OSNOVNI TEMELJ ZA DIGITALNO ORTODONTIJO

Z digitalnim intraoralnim skenerjem iTero Element dobimo digitalni model na računalnik v manj kot  20 min. Povsem čisto, brez mase, brez izlivanja in brez tehnika. Postopek je bolj prijazen od klasičnega načina odtiskovanja. Asistentka s skenirno glavo poskenira – posname zobe z vseh strani. Stanje zob se sproti izrisuje na ekranu skenerja, kjer je tudi celotna programska oprema, ki potem sestavi celoten zobni model. Tukaj ni odstopanj od dejanskega stanja zob, oziroma so slednja zanemarljiva (natančnost do 5 mikronov!). Skratka; do stanja zob pacienta pridemo na čistejši in hitrejši način ter ob tem dobimo natančnejše rezultate.

Digitalni sken stanja zob je osnova za digitalno ortodontijo. Ko imamo situacijo zob na računalniku, lahko načrtujemo premike in izdelamo virtualni potek premikov zob. Možno je prikazati več različnih končnih rezultatov glede na načrt premikanja zob in tudi časovnico, v kakem času lahko pričakujemo prikazano postavitev zob. Veliko lažje je pacientu pojasniti različne možne variante, se pogovoriti in upoštevati tudi njegove želje. Skupaj lahko izberemo tisti končni načrt, ki je pacientu najbolj všeč. Na podlagi izbranega virtualnega premika zob damo izdelat opornice.

iTero Element in iTero Element2

PRIJAZEN DO PACIENTA

Kot prvi v Sloveniji smo nabavili iTero Element intraoralni skener in z njim orali ledino digitalne ortodontije. Kmalu se bomo lahko pohvalili še kot prvi lastnik skenerja druge serije. Tako bomo prvi z dvema intraoralnima skenerjema, kar nas bo še utrdilo na vodilnem mestu Invisalign ponudnikov v Sloveniji.

Nevidna opornica

Invisable + Aligner = Invisalign

Kot povesta že besedi iz katerih je sestavljena beseda Invisalign, gre za nevidno opornico oz. nevidni zobni aparat (invisable aligner). Na podlagi poskeniranih zob in digitalnega načrta, se individualno za vsakega pacienta izdela serija opornic, ki postopno pomikajo zobe. Pacient si opornice menjuje na 7 do 14 dni, glede na načrt, ki ga določi ortodont.